OVER NEUS EN KIN

Het dragen van een mondkapje lijkt een fluitje van een cent. U pakt het kapje, doet de 2 elastiekjes achter uw hoofd of oren en klaar. Toch lijkt niet iedereen te weten hoe zo’n masker precies gedragen moet worden. Zo wordt soms alleen de mond goed bedekt, terwijl de neus en kin ook onder het kapje moeten verdwijnen.

Het is belangrijk om het masker goed te dragen omdat u anderen zo minder makkelijk kan besmetten als u het coronavirus mogelijk onder de leden heeft.

BRIL DRAGERS

Gebruik afwaszeep! Aan het begin en einde van de dag, gebruik een beetje warm water en enkele druppels afwasmiddel om jouw bril schoon te maken. Veeg de bril daarna droog met een geschikt brillendoekje. Zorg ook dat je gedurende de dag een doekje bij je hebt. Net zoals speciale anti-damp sprays en doekjes – die overigens ook goed werken voor brillen – zal afwasmiddel condensatie tegengaan.

Let wel op om geen agressieve zeep, moisturizing zeep of citroen/appelsien zeep te gebruiken, omdat deze soms de coatings van brillenglazen kunnen beschadigen. Gebruik dus enkel basic afwaszeep voor dit trucje.